Ardalan Shekarabi under tidigare Almedalsbesök. Foto: Anders Löwdin.

Almedalen: intensivt för Shekarabi

ALMEDALEN Civilminister Ardalan Shekarabi har haft några hektiska veckor med proposition och strategi. Under Almedalsveckan är han flitig i debatterna.

Upphandlingsproposition och nationell strategi. Regeringen har varit flitig inom upphandlingsområdet under de senaste veckorna.

Mot bakgrund av dessa färska beslut kommer Ardalan Shekarabi att bli en eftersökt person under veckan som kommer. Hans Almedalenagenda är fulltecknad med deltagande i en lång rad debatter och panelsamtal.

Måndag den 4 juli är han exempelvis med och diskuterar offentlig upphandling som verktyg för ökad social hållbarhet. Utöver exemplet Vivalla i Örebro berörs Trafikverkets satsningar på området. Klockan 17:15 till 18:00 på Rostockergränd 4.

Under tisdagen den 5 juli genomför Konkurrensverket och Upphandlingsmyndigheten sin gemensamma temadag. Ardalan Shekarabi är med och pratar om hur offentlig upphandling kan användas för att nå samhällspolitiska mål. Klockan 09:00 till 09:45 på Hästgatan 24.

Senare samma dag är tiotusenkronorsfrågan hur Sverige bli bäst på offentlig upphandling. Civilministern ger då sin syn på hur Sverige bör agera för att säkerställa en offentlig upphandling i världsklass. Klockan 16:15 till 17:00 på Strandvägen 4.

Onsdagen den 6 juli mellan klockan 12:00 och 13:00 får han frågan om juristerna är ett hinder för hållbar upphandling. Platsen är Campus Gotland på Cramérgatan 3. Samma dag, mellan klockan 16:00 och 170:00, blir det samtal om hur vi utvecklar välfärden och den svenska modellen. S:ta Katarinagatan (Klosterlängan).

Under torsdagen den 7 juli är Ardalan Shekarabi med och dryftar hur de globala hållbarhetsmålen ska nås. Mellan klockan 08:30 och 09:30 på Hästgatan 9.

Almedalsveckan inleds idag och pågår fram till och med nästkommande söndag, den 10 juli. Inköpsrådet bjuder på flera evenemangstips och här finns det fullständiga och sökbara programmet.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *