Upphandlingsjurist till FOI

Är du jurist med specialkunskaper inom offentlig upphandling och redo att förvalta dina erfarenheter i en ny organisation? Nu finns möjligheten för dig att verka inom en spännande verksamhet i forskningens absoluta framkant inom försvar och säkerhet. FOI söker dig som vill bidra med upphandlingsjuridisk kompetens och erfarenhet till vårt inköpsteam. Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten
Som upphandlingsjurist vid FOI tillhandahåller du juridiskt stöd till dina medarbetare vid inköpssektionen och organisationen i övrigt i det dagliga arbetet med upphandlingar och inköp. Detta innebär bland annat att hantera upphandlingsjuridiska frågor i samtliga skeden av upphandlingar, som exempelvis kvalitetssäkring av upphandlingsdokument och upprättande av avtal, samt att bidra med ett juridiskt perspektiv i strategiska frågor och vägval inför, under och efter myndighetens upphandlingar. I rollen som upphandlingsjurist bevakar du även rättsutvecklingen på det upphandlingsjuridiska området samt säkerställer att relevanta delar av kringliggande regelverk (som exempelvis GDPR och säkerhetsskyddslagstiftning) beaktas vid myndighetens anskaffningar. Utöver din roll i den löpande verksamheten medverkar du även vid FOI:s internutbildningar och ansvarar för relevanta delar av enhetens förbättringsarbeten. Inköpssektionen har ett nära samarbete med juridikenheten vid FOI.

Om enheten
Du kommer att ingå i Inköpssektionen som är en del av Ekonomienheten. Ekonomienheten tillhör avdelningen Forskningsstöd. Inköpssektionen består för närvarande av sektionschef, fyra upphandlare, fyra inköpare och en upphandlingsjurist med placering dels i Kista och dels i Linköping. Läs gärna mer om vad vi gör: Forskningsstöd

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som har:

  • juris kandidat- eller juristexamen
  • god erfarenhet av offentlig upphandling och /eller upphandlingsjuridiskt arbete
  • mycket goda kunskaper i LOU
  • god förmåga att utrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • kunskaper i LUFS/GDPR/säkerhetsskyddslagen
  • erfarenhet av överprövningar i förvaltningsdomstol
  • erfarenhet av arbete med offentlig upphandling inom statlig myndighet

Som person har du hög integritet och stabilitet. Du har god förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. Då du kommer att ge stöd till övriga kollegor inom enheten samt samverka med andra enheter är det viktigt att du är serviceinriktad och har god förmåga till samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?
FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Som upphandlingsjurist vid FOI stödjer du en verksamhet som är viktig för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med dina kollegor bidrar du med kvalitet i myndighetens leveranser till våra uppdragsgivare inom det civila och militära försvaret.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Din arbetsplats kommer att vara i Kista och resor i tjänsten förekommer.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 19/5 2024.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Henrik Ekholm. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes 


Sista ansökningsdag:
19 maj 2024

Kontakt:
Sektionschef Henrik Ekholm. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00