Almedalen
Almedalen 2016 går mot rekord. Foto: Region Gotland.

Almedalen: missa inte detta

ALMEDALEN Almedalsveckan går mot nya rekord. Detta får du inte missa när det i år bjuds på fler evenemang än någonsin tidigare på det breda temat offentlig upphandling.

Hög tid att planera för dig som kommer att besöka i Almedalen. I år finns det mer än någonsin tidigare att välja på: 1 706 arrangörer bjuder på över 3 700 evenemang mellan den 3 och 10 juli.

De vanligaste ämnena är vård/omsorg, barn/ungdom, hållbarhet, byggande samt klimat/miljö. Ett nittiotal seminarier, också det rekord, berör upphandling.

Emma Breheim konstaterar att offentliga inköp är en i allra högsta grad aktuell fråga under Almedalsveckan. Hon på plats både som inköpare och som ordförande för Sveriges Offentliga Inköpare.

– I Almedalen har vi tillgång till politiker och beslutsfattare vilket gör det till en självklar arena för oss att diskutera, debattera och skapa förutsättningar för bättre offentliga inköp.

Hon ser att SOI:s  medverkan i Almedalen är till nytta för medlemmarna på olika sätt i vardagen.

– För mig personligen är det spännande och intensiva dagar där jag kan påverka debatten i linje med vår nationella strategi.

Inköpsrådets chefredaktör Bo Nordlin svarar för flera utfrågningar på 80-miljardersklubben. Detta är en öppen mötesplats för alla som vill diskutera hur man skapar bättre offentliga affärer. Doublechecks grundare Fredrik Tamm säger att graden på diskussionerna bestäms av deltagarna i lokalen:

– Hos oss träffar du några av personerna som sannolikt skulle ingå i Ardalans Shekarabis insatsstyrka för en bättre offentlig marknad.

Klubben håller till på Kitchen & Table i Clarion Hotel Wisby. Adressen är Strandgatan 6.

– Alla är välkomna att kyla av sig när det är varmt eller värma sig när det är kallt, hälsar Fredrik Tamm.

Offentliga Affärer genomför sitt seminarieprogram invid Wisby Strand Congress & Event på Strandvägen 4. Upphandling24 finns strax intill på nummer två.

Något tips till dig som inte kan slösa bort en hel vecka på Gotland? Tisdagen den 5 juli genomförs flest evenemang, 1 035 stycken. Just den dagen arrangerar Konkurrensverket och Upphandlingsmyndigheten gemensamma seminarier på Bio Borgen, Hästgatan 24, på temat morgondagens offentliga inköp.

– I år ser vi ett tydligt fokus på samarbete mellan arrangörerna. Mer an vart tionde evenemang samarrangeras av till exempel myndigheter, företag eller ideella organisationer, säger Jenny Sander, koordinator för Almedalsveckan.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *