Inköpsrådet på plats i Almedalen

ALMEDALEN Är du på plats i Almedalen? Missa inte Inköpsrådets utfrågningar.

Inköpsrådet håller till hos 80 miljarders-klubben i samband Almedalen och den exakta platsen är restaurangen hos Wisby Hotel, i direkt anslutning till Donners plats. Inköpsrådet och Bo Nordlin håller i två utfrågningar.

På tisdag klockan 10:00 intervjuas Johanna Falk, som är ansvarig för anbudsarbetet hos IT-företaget Atea. Hon får bland annat frågor om det finns en potential för besparingar på 80 miljarder kronor i offentliga inköp, som 80 miljarders-klubben hävdar. Andra frågeställningar är hur det ur ett leverantörsperspektiv fungerar med etiska och sociala krav i offentliga upphandlingar och hur hon ser på hur kraven som ställs följs upp.

På torsdag klockan 10:00 intervjuas Inger Ek, generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten. Samtalet kommer att kretsa vilket stöd myndighet kan ge offentliga upphandlare och leverantörer till offentlig sektor. Hon kommer också att få frågor om vad myndigheten gör för att förbättra kvaliteten på sin svarsservice, efter Inköpsrådets granskning som visade på allvarliga kvalitetsbrister.

Tisdag, onsdag och torsdag morgon är det frukostpaneler hos 80 miljarders-klubben. Ämnena är kvalitet, sociala krav respektive strategisk upphandling. Start 7:30 med frukost och 8:00 drar paneldiskussionerna igång.

I övrigt hålls seminarier om bakgrundskontroller vid rekrytering, medborgardialog, etablering på arbetsmarknaden för nyanlända, innovation och olagliga transporter.

80 miljarders-klubben huserar på Wisby Hotels restaurang i centrala Visby.  Här finns mer information om arrangemanget.

 

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *