Så lockas fler anbudsgivare

Kristian Silverberg

Kristian Silverberg. Foto: Trelleborgs kommun.

Företagarna på orten är definitivt inte så ointresserade av upphandling som det ibland påstås. Mer än fyrtio företagare slöt upp på Trelleborgs kommuns träff för att få veta mer om vad kommunen ska köpa under resten av året.

Trelleborgs kommuns upphandlingssektion ser gärna fler anbud. För att underlätta för det lokala näringslivet att göra affärer med kommunen bjöds nyligen på en temaförmiddag kring upphandling.

Mer än 40 företagare styrde stegen till Parken i Trelleborg för få veta mer och träffa upphandlarna. Allmän information om offentlig upphandling och en kik på vilka upphandlingar som kommun ämnar genomföra under 2020 stod på programmet.

– Vi har bland annat berättat om hur man gör för att lägga ett anbud, tipsat om vad man bör tänka på om man vill göra affärer med kommunen, säger Kristian Silverberg, upphandlingschef vid Trelleborgs kommun.

I årets upphandlingsplan finns 64 upphandlingar inom olika branscher. På listan står exempelvis lås, olika typer av konsulttjänster, strandrensning, markentreprenader, golvläggning, vinterväghållning, möbler, presentartiklar och städmaskiner.

De årliga upphandlingsträffarna för företag är ett sätt för kommunen att informera. Samt, såklart, att ta in näringslivets synpunkter på upphandlingsarbetet. Kristian Silverberg bekräftar att denna dialog med näringslivet är viktig:

– Det är där vi kan fånga upp de frågor och synpunkter som gör att vi kan förbättra servicen till befintliga och blivande leverantörer.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *