Samtrans
Samsas i Samtransbilen. Foto: Claudia Fried.

Gör en kovändning på vägen

För bara några månader sedan var läget låst mellan Norrtälje kommun och Samtrans. På grund av kvalitetsproblem i trafiken skulle avtalet inte förlängas – vilket nu ändå sker.


I fjol höstas fick Norrtälje kommun nog av Samtrans. Försenade skolskjutsar och turbundna resor, med utkrävda miljonviten som resultat, bäddade för beslutet att inte förlänga avtalet när det går ut den 30 juni i år.

Fast förlänger är precis vad kommunen nu ändå gör. Trots problemen med punktlighet får Samtrans förnyat förtroende i ytterligare ett år.

– Vi tolkar kommunens beslut att förlänga samarbetet som ett kvitto på att vårt idoga arbete med samverkan och förbättringar gett märkbara resultat, vilket är glädjande, säger Erika Wegener, kommunikationschef vid Samtrans.

För Norrtelje Tidning bekräftar kommunen att kvaliteten i leveransen har förbättrats. Kommunens beslut att förlänga avtalet grundar sig också i ett svagt konkurrensläge på orten.

Det är, kort och gott, inte troligt att man får in något bättre anbud. Dessutom är tiden lite kort för en ny upphandling. Till tidningen säger Martin Sandström, verksamhetschef på barn- och utbildningskontoret:

– Trots ett väldigt ansträngt läge har vi en väldigt konstruktiv dialog med Samtrans och från kommunens sida gör vi skillnad på nuläget och historien. Det är en förutsättning för att det ska bli bättre.

För att problemen inte ska upprepas igen är det många och täta uppföljningar som gäller framöver.

– Vi kommer givetvis att fortsätta vårt utvecklings- och förbättringsarbete ända fram tills dess att avtalet löper ut i mitten av 2020, summerar Erika Wegener.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *