Gävle lockar landets alla upphandlare

Samtidigt som deltagarna på SOI:s årskonferens i Göteborg vänder hemåt kommer besked om var detta evenemang arrangeras nästa år. Den platsen är Gävle.

Easyfairs period 1

Gävle kommun kommer att tillsammans med Inköp Gävleborg stå som värdar för SOI:s årskonferens 2017. Mötet, som varje år lockar över 700 deltagare, kommer att arrangeras mellan den 24 och 26 april.

Att vara värd för arrangemanget är en prestigefylld uppgift och konkurrensen om värdskapet är hård. Johan Almesjö, förbundsdirektör för Inköp Gävleborg, beskriver uppdraget som ärofyllt:

– Att få möjlighet att ha värdskapet för kongressen är ett kvitto såväl för vårt arbete med offentliga affärer i regionen som för Gävle kommun som anses vara en attraktiv stad med goda förutsättningar att anordna den här typen av arrangemang.

Evenemang av den här storleken betyder mycket för det lokala näringslivet. Gävle Convention Bureau beräknar att det tre dagar långa mötet kommer att omsätta drygt sju miljoner kronor.

Vilken inköpsrelaterad fråga som kommer att stå i fokus under nästa års konferens återstår att se. Johan Almesjö tror för sin del att det kan komma att cirkla kring samhällsperspektivet.

– Frågor som idag alltmer är i fokus och som sannolikt kommer att vara en del av kongressen 2017 är hur den offentliga affären kan användas för att skapa tillväxt och hållbarhet i vårt samhälle, inte minst ur ett socialt perspektiv, summerar han.


Praxisdagen

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *