Inger Ek
Inger Ek får goda SOI-råd. Foto: Ellinor Koda.

SOI:s fem konkreta tips till Inger Ek

Fem konkreta tips för bra offentliga affärer. Det är vad Sveriges Offentliga Inköpare, som idag kickstartar sin årskonferens, bjuder Upphandlingsmyndighetens nya generaldirektör Inger Ek.

Leda upphandlingar effektivt
Kommunicera bättre med leverantörer och verksamhet
Upphandla funktion i praktiken
GDPR & offentlig upphandling

Lyft blicken. Se inköp som ett verktyg. Skapa flexibla regelverk. Investera i kunskap och kompetens. Öppna upp för interaktion och dialog. Sveriges Offentliga Inköpare presenterar idag dessa fem råd inför Inger Eks just påbörjade arbete att som generaldirektör för Upphandlingsmyndighetens utveckla de offentliga inköpen.

Flera av råden riktar sig kanske mer till den politiska nivån snarare än till en nytillträdd generaldirektör. Civilminister Ardalan Shekarabi, som är på plats i Göteborg för SOI:s årskonferens, uttalade sig positivt kring idéerna om bland annat högskole- och universitetsutbildning kring inköp.

Upphandlingsmyndigheten är enligt SOI inget vidare bra namn. Åsikten är att upphandling bör breddas och i den andan bedöms Myndigheten för inköp i offentlig sektor vara ett betydligt mer rättvisande namn.

Årets SOI-konferens samlar över 800 inköpare och beslutsfattare under tre dagar.

Evenemanget kan bland annat följas via hashtaggen #soigbg på Twitter.


Praxisdagen

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *