Almedalen
Moderaterna inleder Almedalsveckan. Foto: Marcus Johnson.

Evenemangen att hålla koll på

ALMEDALEN 2018 Drygt hundra evenemang på temat inköp och upphandling. Här är några av de Almedalsseminarier som du bör kryssa för i din almanacka inför den kommande veckan.


Idag inleds Almedalsveckan i Visby. Trots en tilltagande debatt om höga kostnader för såväl deltagande som besökande har årets vecka förutsättningar att bli den mest fullmatade hittills.

Varje parti har var sin dag och det är Moderaterna som inleder nu på söndagen. Vänsterpartiet tar vid på måndag och på tisdag är det dags för Liberalerna. På onsdagen är stora scenen vikt på Centern.

Torsdag är Socialdemokraternas dag, följt av Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Miljöpartiet har fått söndagen, då många redan hunnit lämna Visby,

Det officiella programmet rymmer lite drygt 4 300 programpunkter att välja mellan. Söndagen kan närmast betraktas som en mjukstart med sammanlagt 165 evenemang.

Tisdagen är den dag då det för de flesta besökare och talare är som mest trångt i kalendern. Denna dag arrangeras närmare 1 200 programpunkter.

Hundratalet av veckans alla arrangemang har någon slags knytning till inköp och upphandling. Inköpsrådet har i en tidigare artikel pekat ut några av de upphandlingsrelaterade evenemangen. Sedan dess har fler tillkommit.

I Offentliga Affärers seminarietält ställs exempelvis frågan om välfärden riskeras av ständig överprövning. Måndag klockan 11:00.

Hur kan vi vara innovativa i den offentliga affären diskuteras på samma plats och dag klockan 14:30. På måndagen utropas ett ”länge leve den modige upphandlaren” från byggbranschen. Klockan 15:20 på Hansaplatsen.

Om inköpscentralernas betydelse för den framtida offentliga affären talas det på Clarion Hotel Wisby (Strandgatan 6). Tisdag klockan 08:00. Klockan 09:00 bjuder Upphandlingsmyndigheten in till seminarium om hur upphandling kan bidra till en hållbar samhällsutveckling. Det sker på Hästgatan 12.

Om mygel i upphandlad vuxenutbildning har du kunnat läsa en hel del under det senaste halvåret här på Inköpsrådet. Måste man fuska för att få ihop det? Den frågan ställs på tisdagen klockan 10:00, Cramérgatan 5.

Utredaren Anna Ulfsdotter Forssell hör till deltagarna i programmet Förenkling av upphandlingsreglerna – så skulle förslagen påverka din organisation. Tisdag klockan 10:30, Hästgatan 12. Eller är det kanske dags att sluta lappa och laga och införa en helt ny lag för offentlig upphandling? Tisdag klockan 14:00 på Clarion Hotel Wisby.

Varför är det inte fler leverantörer som vill delta i de offentliga upphandlingarna? Intressant spörsmål som också avhandlas på tisdagen, klockan 11:30, på Clarion Hotel Wisby.

Den som fått mersmak har mer att se fram emot under onsdagen. Hur hänger egentligen politik och offentlig upphandling ihop? Svar ges klockan 09:20 på Clarion Hotel Wisby. Samma dag och plats, men klockan 10:20 ställs frågan varför offentlig upphandling fokuserar så mycket på pris.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *