Almedalen
Almedalen bjuder mycket för upphandlare. Foto: Region Gotland.

Gör plats för Almedalen

ALMEDALEN 2018 Dags att göra plats i kalendern för ett julibesök i Almedalen. Även om det fortfarande filas på programmet för veckan ser det, av våra axplock att döma, ut att kunna bli riktigt mycket av intresse för inköpare.


I år är det 50 år sedan Olof Palme bjöd in alla på Gotland till Almedalen. Ett tal och en dag har under sedan dess utvecklats till åtta dagar med över 4 000 evenemang, i år mellan den 1 och 8 juli.

Valåret lockar alla partiledare att tala från Almedalsscenen under sitt respektive partis dag. På temat upphandling och inköp finns det rika möjligheter till kunskap och diskussion.

Doublecheck arrangerar Träffpunkt #offentligmarknad från måndagen den 2 juli till och med fredag 6 juli. Seminarier, frukostpaneler och personliga möten utlovas på Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6.

Tisdag, onsdag och torsdag kväll, med start klockan 20, slår Upphandlingspuben upp sina dörrar. Varje kväll med olika inriktning.

Onsdagen den 4 juli bjuder Upphandling24 tillsammans med Delphi, Visma och Lindahl på Upphandlingsscen. Temat för dagen på Clarion Hotel Wisby, som avslutas med kvällsmingel, är hur Sverige blir bäst i Europa på offentliga inköp.

Kommunal affärsverksamhet, konkurrens i livsmedelskedjan och korruption hör till de ämnen som Konkurrensverket uppmärksammar i sina Almedalsframträdanden.

På Bio Borgen, Hästgatan 24, får kommuner som driver affärsverksamhet, men som inte är säkra på att man gör rätt, nyttiga tips från verkets sakkunniga. Tisdagen den 3 juli klockan 11:30 diskuteras reglerna om konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet samt reglernas tillämpning.

Offentliga Affärer är som vanligt på plats under Almedalsveckan i ett seminarietält på Strandvägen 4 utanför Wisby Strand Congress intill Almedalsparken. Måndag den 2 juli klockan 11 ställs exempelvis frågan om välfärden riskeras av ständig överprövning.

I den officiella programöversikten går det redan idag att söka bland närmare 2 500 evenemang, varav ett sextiotal har bäring på upphandling och inköp. Fler tillkommer dag för dag.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *