Peppol: knöligt namn på smart tjänst

Matts Ek

Matts Ek underlättar e-handel. Foto: Opus Capita.

Nästa år blir Peppol obligatoriskt. Ekonomistyrningsverket har just tecknat ett ramavtal till gagn för myndigheter som vill ansluta sig till e-handelsnätverket.

Den 1 november 2018 blir det obligatoriskt för statliga myndigheter att använda Peppol (Pan-European Public Procurement On-line) i inköps- och betalningsprocessen. Detta paneuropeiska nätverk för elektronisk handel och e-inköp, med EU som tillskyndare, möjliggör för köpare och säljare att nå varandra på ett enkelt sätt vid e-upphandling.

Ett nytt statligt ramavtal mellan Ekonomistyrningsverket och Opuscapita öppnar för 225 myndigheter att ansluta sig till Peppol. Opuscapita vann upphandlingen i konkurrens med några av de största IT-leverantörerna och är ensam upphandlad leverantör.

– Avtalet är strategiskt viktigt för oss och stärker oss i vår vision att skapa ett komplett ekosystem som täcker in hela betalningsprocessen, säger Matts Ek vid Opuscapita Sverige.

Detta avtal ligger i linje med Opuscapitas långsiktiga strategi att hjälpa organisationer och företag på sin digitala resa från papper- till e-faktura. Enligt Matts Ek har har stora resurser satsats på att skapa en användarvänlig tjänst som möjliggör en snabb implementation.

Åsa Fröding, utredare på Ekonomistyrningsverket, gläds över att ha ett nytt avtal på plats:

– Så snart vi har de sista acceptanskontrollerna klara kan vi öppna dörrarna för myndigheter att börja använda avtalet, säger hon.

Ramavtalets värde är cirka 30 miljoner kronor. Det omfattar både e-faktura och pappersfaktura.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

One thought on “Peppol: knöligt namn på smart tjänst

  1. Ett nytt statligt ramavtal mellan Ekonomistyrningsverket och Opus Capita öppnar för 225 myndigheter att ansluta sig till Peppol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *