Lisbeth Johnson
Lisbeth Johnson

Lisbeth Johnson byter till Landskrona

Lisbeth Johnson blir ny upphandlingschef i Landskrona stad där stadsdirektören vill göra upphandling till en strategisk funktion.

– Jag kunde inte tacka nej till det här erbjudandet, säger Lisbeth Johnson. Det ska bli spännande att jobba i Landskrona där man aktivt vill skapa verksamhetsnytta med hjälp av upphandling, säger Lisbeth Johnson.

Christian Alexandersson är nytillträdd som stadsdirektör och vill göra upphandling till en strategisk funktion som ska vara med och utveckla verksamheten i Landskrona stad.

– Äntligen! Att få jobba så här strategiskt och centralt har jag kämpat för i 20 år, säger Lisbeth Johnson.

Upphandlingschefen blir direkt underställd stadsdirektören, med just syftet att fokusera på de strategiska delarna. Att arbeta strategiskt kräver mer resurser.

– Det här är alldeles färskt och vi har inte pratat resurser. Men min erfarenhet säger mig att om man kan vissa nyttan med upphandling så får man de resurser som behövs. Under min tid som upphandlingschef här i Ängelholm har vi växt och samma sak hände i Halmstad när jag var chef där.

Lisbeth Johnson börjar sin nya tjänst i augusti.

– Jag fyller 63 år i dagarna. Det är häftigt att få en sådan här möjlighet i den åldern.

Hur blir det med lönen? Var tjänar du bäst; i Ängelholm eller Landskrona?

– Jag får en rejäl lönehöjning. Det blir drygt 20 procent högre lön i Landskrona.

Lisbeth Johnson började sin karriär som upphandlare i Landstinget Kronoberg 1996. Hon var ordförande för SOI under åren 2008 till 2013 och har suttit i SOI:s styrelse i 15 år.

Bo Nordlin

Om Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

2 thoughts on “Lisbeth Johnson byter till Landskrona

    1. Och Region Skåne, och Luleå kommun. Men de goda exemplen behöver bli fler, helt rätt Johan!

      Grattis Lisbeth!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *