Almedalen
Almedalen bjuder mycket för upphandlare. Foto: Region Gotland.

Almedalen: allt du behöver veta

Närmare hundra seminarier och debatter om upphandling. Trots att Almedalsveckans program ännu inte är spikat bjuds det på mycket av intresse för vår profession.


Hållbar upphandling. Innovativ upphandling. Överprövad upphandling. Det kommer inte att saknas spännande seminarier och debatter under årets Almedalsvecka som arrangeras mellan den 2 och 9 juli.

Sveriges största politiska mötesplats stoltserar redan med närmare 3 000 aktiviteter att välja mellan i det officiella programmet. Varje dag fylls det på med fler arrangemang.

Knappt hundra av de nu publicerade arrangemangen går på temat upphandling. Några axplock:

Måndagen den 3 juli mellan klockan 15:00 och 15:45 presenterar exempelvis Ardalan Shekarabi vad som hänt under första året med regeringens nationella upphandlingsstrategi. Talets passande tema är från ord till upphandling.

Advokatfirman Lindahl undrar i detta sammanhang om det också finns en rationell upphandlingsstrategi. Hur ser den i så fall ut? Svaret presenteras samma dag med start klockan 16:00.

Innan civilministern hinner du med att ta del av Upphandlingsmyndighetens genomgång av 24 offentliga IT-upphandlingar. Mellan klockan 14:00 och 14:45 får vi veta att det ställs sociala krav i sex av tio sådana upphandlingar, men att få myndigheter sedan följer upp kraven.

Lagom till Almedalsveckan fyller nya upphandlingslagarna ett halvår. Colligio reder ut frågan vad som har blivit bättre och vad har blivit sämre och för vilka parter? Tisdag 4 juli klockan 10:00 till 11:00.

Förenkling och färre överprövningar är våta drömmar för regeringen. Ramberg Advokater bjuder på tre konkreta förslag till hur antalet onödiga överprövningar kan minskas. Också tisdag, men mellan klockan 13:00 och 14:00.

SOI ser upphandling är ett kraftfullt verktyg som kan göra skillnad i näringslivet. Om hur offentliga myndigheter kan agera som första kund och stimulera utvecklingen av nya produkter, material och företag talas det om mellan klockan 15:00 och 15:45 på tisdagen.

Hållbar upphandling och hållbara inköp är temat får flera seminarier. På vems ansvar och i vems intresse frågas det på 80-miljardersklubben med Doublecheck och Social Venture Network som arrangörer. Torsdag 6 juli klockan 07:30 till 09:00.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *