Iqbal Musaji
Årets inköpare 2019: Iqbal Musaji. Foto: Bo Nordlin.

Iqbal Musaji är årets inköpare

En överraskad Iqbal Musaji får den prestigefyllda utmärkelsen Årets inköpare. Hans strategiska tänkande, stora engagemang och vilja att dela med sig fällde avgörandet enligt SOI:s prisjury.

Sveriges Offentliga Inköpare utser Iqbal Musaji, koncerninköpschef i Borås stad, till Årets inköpare 2019. Priset delades ut under gårdagskvällen vid organisationens årskonferens i Uppsala. Konferensen, som lockat närmare tusen deltagare, avslutas idag, fredag.

– Det var verkligen en överraskning, säger Iqbal Musaji, som uppskattar att få bekräftelse för det strategiska arbete som Koncerninköp i Borås stad har lagt ned.

Juryn noterar att Iqbal Musaji med innovativa lösningar och en stark drivkraft att hitta effektiviseringar har lyckats få en helhetssyn samt uppnått en större transparens i kommunens inköp. Valet motiveras också med hans strategiska tänkande, stora engagemang och vilja att dela med sig av sina erfarenheter, vilket har lett till att Borås har blivit en förebild inom offentliga inköp i Sverige.

Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand medlemmar i föreningen Sveriges Offentliga inköpare, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen. Efter en öppen nomineringsprocess utser SOI:s styrelse årets inköpare.

Priset har delats ut sedan 1995. Mirja Saarväli, upphandlingschef i Eskilstuna kommun, vann i fjol. Förutom äran får vinnaren ett stipendium på 10 000 kronor.

– Extra roligt att få priset bland alla duktiga och framåtsyftande kollegor runt om i landet, summerar Iqbal Musaji.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *