Lina Haglund
Lina Haglund ser positivt på upphandlingssamarbete. Foto: Inköp Gävleborg.

Upphandlar åt tio kommuner

Lina Haglund är ”nygammal” förbundsdirektör för Inköp Gävleborg som sköter upphandlingarna åt sammanlagt tio kommuner. Hon ser samarbete som rätt väg att gå.

IKEA

När Johan Almesjö lämnade Inköp Gävleborg för ett år sedan tog Lina Haglund över som tillförordnad förbundsdirektör. Nu permanentas hennes ställning inom kommunalförbundet som tillsvidareanställd förbundsdirektör.

– Jag ser fram emot att fortsätta uppdraget med att utveckla Inköp Gävleborg som organisation och ser att vi har goda förutsättningar att även framåt skapa bra offentliga affärer för både leverantörer och skattebetalare.

Inköp Gävleborg gör upphandlingar åt sammanlagt tio kommuner: Bollnäs, Gävle, Hofors, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ockelbo, Ovanåker, Söderhamn och Älvkarleby. Under 2017 har Inköpsrådet rapporterat om Gävle kommuns planer på att gå ur samarbetet och skapa en egen upphandlingsorganisation.

Lina Haglund ser för sin del en tydlig nationell trend som pekar på att allt fler av de svenska kommunerna ser nyttan och värdet av att samarbeta kring just upphandling:

– Denna utveckling ser jag som en bekräftelse på att fortsatt samverkan är rätt väg att gå.

Inköp Gävleborg firade under året tio år av samverkan tillsammans med sina medlemskommuner:

– Jag skulle vilja säga att vi utgör en av de upphandlande organisationer som nationellt sett kommit längst i arbetet med den offentliga affären.


Easyfairs period 2

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *