Henrik Karlsson ny chef för Upphandlingsbolaget

Upphandlingsbolaget i Göteborg omvandlas från bolag till förvaltning den 1 januari 2017. En månad senare tillträder Henrik Karlsson som ny chef efter Inger Ek som slutade den 15 april.

När Upphandlingsbolaget i Göteborg vid årsskiftet omvandlas från bolag till förvaltning byts också namnet.  Det nya namnet blir Göteborgs Stad Inköp och upphandling. Inger Ek lämnade sin tjänst som vd för Upphandlingsbolaget i Göteborg den 15 april när hon blev för Upphandlingsmyndigheten. Nu är det klart att Henrik Karlsson, för närvarande inköpschef i Helsingborgs stad, tar över efter Inger Ek.

Varför tar du jobbet?
Det vore svårt att tacka nej till jobbet. Upphandlingsbolaget är en fantastisk organisation med  bra rykte. Upphandlingsbolaget ligger i framkant när det gäller offentlig upphandling, de testar och prövar nya metoder. Upphandling ses inte bara som en administrativ process av Upphandlingsbolaget.

Vad vill du åstadkomma eller förändra hos Upphandlingsbolaget?
Det är alldeles för tidigt att säga.  Jag börjar inte förrän 1 februari 2017.

Upphandlingsbolaget har varit ett bolag ägt av Göteborgs stad, men blir och årsskiftet en förvaltning inom staden. Inger Ek var vd, du blir förvaltningsdirektör. Hur förändras din uppgift på grund av det?
Uppdraget för Upphandlingsbolaget ändras inte alls. Det finns säkert både för- och nackdelar med förändringen, men för mig spelar det ingen roll. Det är ett politiskt beslut som det bara är att anpassa sig till.

Du är vice ordförande i SOI. Påverkas ditt engagemang i SOI på grund av jobbytet.
Nej, inte alls.

Flyttar du nu till Göteborg?
Ja, det gör vi. I början blir det kanske en del veckopendling, men vi har bestämt oss för att flytta till Göteborg.

Om Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *