Tvätt
Tvättvarsel i Torup. Foto: Getty Images-Istockphoto.

Varslar under pågående upphandling

Återigen sätter ett tvätteri press på en offentlig verksamhet under pågående upphandling. Berendsen varslar 20 medarbetare vid tvätteriet i Torup om uppsägning.


För tvättjättarna Berendsen och Textilia är de offetliga uppdragen avgörande. En förlorad upphandling kan i värsta fall innebära nedläggning av en produktionsenhet.

Berendsen varslar 20 medarbetare vid tvätteriet i Torup om uppsägning. Detta med anledningen av att avtalet med Region Halland upphör den sista maj.

– Det är mycket tråkigt att behöva varsla om uppsägning, men vi ser idag inte några andra alternativ, säger Håkan Olsson, regiondirektör för Berendsen Syd.

Tvätt- och textilserviceavtalet med Region Halland står idag för en fjärdedel av Torupanläggningens intäkter. Om Berendsen vinner den nu pågående upphandlingen fortsätter verksamheten. Om inte kommer neddragningar att ske.

– Vi har grundligt undersökt om vi skulle kunna kompensera bortfallet som en förlorad upphandling skulle innebära.

Analysen ger vid handen att det kommer att bli mycket svårt att fortsätta skapa samma lönsamhet utan avtalet med regionen.

– Den osäkerhet som upphandlingen medför för vår verksamhet tvingar oss att lägga detta varsel, summerar Håkan Olsson.

Berendsen, som hyr ut och tvättar arbetskläder och andra textilier, har funnits i Torup sedan 1980. Företaget varslade personalen även i samband med Region Hallands förra upphandling år 2014.

 


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *