Fredrik Kjos
Fredrik Kjos polisanmäler kommunanställda. Foto: Upplands-Bro kommun.

Både avstängning och polisanmälan

Efter en genomlysning av flera upphandlingar har kommunledningen i Upplands-Bro stängt av medarbetare från jobbet på grund av misstänkta oegentligheter. En polisanmälan är också inlämnad.

På sin webbplats skriver Upplands-Bro kommun att ”några” medarbetare har stängts av från vidare tjänsteutövning. Enligt Mitt i Stockholm handlar det om tre personer.

Kommunledningen har fattat beslutet efter att ha genomlyst flera upphandlingar. Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun, ser mycket allvarligt på det inträffade:

– En utredning lyfte fram oegentligheter och från kommunens sida valde vi att agera omgående. Vi beklagar verkligen det inträffade, som riskerar att skada förtroende och tillit.

Enligt Fredrik Kjos, moderat kommunstyrelseordförande, är det som uppdagats ett brott mot det tydliga regelverk som omger upphandlingar.

– Vi kommer aldrig att acceptera att invånarnas förtroende för kommunen naggas i kanten av tvivelaktiga omständigheter. Det handlar ytterst om att alla skattebetalares pengar ska behandlas med respekt och komma till nytta för rätt ändamål, säger han.

De tre, som är kommunanställda och inte politiker, polisanmäls för oegentligheter i samband med upphandlingar.

Kommunen lämnar inga ytterligare detaljer kring exempelvis vilken typ av upphandlingar som bedöms ha hanterats fel, hur stora summor det rör sig om eller hur länge det pågått. Det är fortfarande också oklart var i organisationen som de aktuella medarbetarna har jobbat.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *