Ardalan Shekarabi
Bedöms sitta säkert i regeringen. Foto: Anders Löwdin.

Ardalan Shekarabi kvar i regeringen: byter kanske uppgifter

Ardalan Shekarabi bedöms sitta säkert i regeringen. Fast det är samtidigt inte helt osannolikt att han återfinns på en annan post än som civilminister efter Stefan Löfvens kommande regeringsombildning.

Kommentus metodhandboken

Två miljöpartistiska ministrar har avgått ur regeringen. En rad nya namn är på tapeten och det spekuleras också kring hur mycket statsministern kommer att röra om i ”regeringsgrytan” vid den ombildning som väntas ske tidigast nästa vecka.

Inskränker sig förändringen till nya bostads- och miljöministrar? Eller tar Stefan Löfven tillfället i akt och trimmar laget för kommande utmaningar? Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet, ser för sin del ett gyllene tillfälle att flytta ministrar till uppdrag som passar dem bättre.

Lena Mellin är, liksom flera andra politiska kommentatorer som Inköpsrådet varit i kontakt med, överens om att civilminister Ardalan Shekarabi blir kvar i regeringen. Fast frågan är om han kommer att axla ansvaret för upphandling framöver?

– Jag tror att Ardalan Shekarabi sitter säkert i regeringen, men kanske inte precis på den post han har i dag, säger Lena Mellin.

Inne på den linjen är även Dagens Nyheters Ewa Stenberg. Hon ser i sin analys ett behov av avlastning för justitie- och migrationsminister Morgan Johansson:

– Kanske får Ardalan Shekarabi, som har juristexamen och tre års forskarstudier i juridik bakom sig, bli både justitie- och civilminister.

Dagens Industris politiske redaktör PM Nilsson förutspår förändringar inom ansvarsområdena skola och bostad. För Ardalan Shekarabis del tror han däremot inte att något nytt jobb är aktuellt:

– Han är ansvarig för en central reform (upphandling) och för Reepalus utredning så civilministern är för en gångs skull en mycket tung post – och han stannar där.

Kommentus metodhandboken

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *