Almedalen
Almedalen närmar sig. Foto: Region Gotland.

Ett knippe nyttiga och roliga evenemang

ALMEDALEN 2019 Nedräkningen inför årets Almedalsvecka pågår. Upphandlingsmyndigheten och SKL Kommentus arrangerar exempelvis en temadag om upphandling i en föränderlig värld medan Doublecheck bjuder på en träffpunkt med såväl hack som mingel.

Den som intresserar sig för den offentliga affären har som vanligt en hel del att hämta i Almedalen. Upphandlingsmyndigheten, SOI, HBV, Företagarna, Vinnova, Visma Commerce, Konkurrensverket och SKL Kommentus är ett axplock av aktörer som kommer att finnas på plats i Visby.

Under veckan bjuds enligt det officiella programmet på ett sjuttiotal evenemang på temat upphandling. Fler programpunkter lär dessutom tillkomma i takt med att första dagen, som är den 30 juni, närmar sig.

Nyfiken på offentlig upphandling och inköp i en föränderlig värld? På det ämnet arrangerar Upphandlingsmyndigheten och SKL Kommentus fem seminarier den 2 juli.

Mellan seminarierna finns representanter för arrangörerna på plats och fortsätter samtalet med alla som är intresserade av hur en sjättedel av landets bruttonationalprodukt används. Adressen är Hästgatan 12 med start klockan 09:00.

Doublecheck bjuder till sin arena in aktörer som har ett intresse av att utveckla den offentliga marknaden. Arenan finns placerad bakom Visby konstmuseum mot Mellangatan 19.

– När du lämnar arenan ska du ha fått verktyg att arbeta vidare på hemmaplan oavsett om du är beslutsfattare, upphandlare eller företagare, säger Fredrik Tamm, vd för Doublecheck.

Aktiviteterna spänner från seminerier och diskussioner om bland annat inköpscentralernas strategiska samhällsfunktion till ett ”socialt hack” för att ta fram lösningar för att få fler anbud. På Upphandlingspuben, den 2 och 3 juli, blir det ”battle” om snabbaste upphandlaren och snabbaste juristen i Almedalen.

Tidningen Offentliga affärer arrangerar för nionde året i rad seminarier med olika partners på Strandvägen (hörnet hamnplan). Den 1 juli diskuteras exempelvis offentlig upphandling som verktyg för tryggad välfärd och politiska mål.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *