En kommun skulle upphandla en ny- och ombyggnad av en skola och detta skulle ske som en totalentreprenad med partneringssamverkan. A antogs och B ansökte om överprövning. B yrkade rättelse eller att upphandlingen skulle göras om. B ansåg att man hade fått för låg poäng. B menade att utformningen och poängsättningen av kommunens utvärderingsmodell som gällde platschef inte varit tillräckligt tydlig (att platschef skulle ha eftergymnasial utbildning gick inte att utläsa av upphandlingsdokumenten) och att kommunen brutit mot likabehandlingsprincipen på flera punkter i utvärderingsprocessen samt att B lidit skada därav. Förvaltningsrätten biföll ansökan och beslutade att upphandlingen skulle göras om.
Kommunen överklagade till kammarrätten och yrkade att domen från förvaltningsrätten skulle upphävas och att målet skulle återförvisas dit.
Kammarrätten fäste avseende vid att föremålet för upphandlingen var en totalentreprenad med strategiskt partneringavtal och menade att det i den typen av upphandling kan vara svårt att exakt ange vad som ska värderas. Organisationens sammansättning kunde maximalt ge 30 poäng, projektledare med CV maximalt 17 poäng och platschef maximalt 5 poäng. Kommunen hade också redovisat hur enskilda poäng skulle räknas fram. Kraven i upphandlingen är svåra att poängsätta, enligt kammarrätten, och trots detta har kommunen angett hur detta ska ske. Vid utvärdering och poängsättning är ett visst mått av subjektiv bedömning ofrånkomlig. Kommunen har följt sin i upphandlingsdokumenten angivna modell samt har vidare redovisat poängsättningen i utvärderingsprotokollet. Det var därför inte visat att transparensprincipen överträtts. Det fanns inga skäl att göra om upphandlingen på denna grund.
Eftersom sökanden i förvaltningsrätten åberopat fler grunder, vilka inte prövats där, biföll kammarrätten kommunens yrkande och upphävde förvaltningsrättens dom samt återförvisade målet dit för fortsatt prövning.