Ett kommunalt bostadsbolag genomförde, genom öppet förfarande, en upphandling avseende inre skötsel och tilldelade A kontrakt. Leverantör B ansökte om överprövning och yrkade att upphandlingen skulle göras om eller rättas. B gjorde gällande att bostadsbolaget brutit mot transparens- och likabehandlingsprincipen genom att ha gjort en felaktig bedömning av leverantör A:s anbud i utvärderingen.
Leverantör B ansåg även att förfrågningsunderlaget stred mot de grundläggande principerna om öppenhet och transparens, eftersom det inte framgick hur poängen för referenstagning skulle omvandlas till en procentuell nedjusteringsfaktor. B menade även att bostadsbolaget blandat ihop kvalificeringskrav och utvärderingskriterier.
Förvaltningsrätten avslog ansökan eftersom B inte visat att det fanns skäl för ingripande.
B överklagade till kammarrätten, som avslog överklagandet. För att rätten ska kunna besluta att upphandlingen ska göras om eller att den får avslutas först sedan rättelse har gjorts enligt 20 kap. 6 § LOU krävs det, förutom att den upphandlande myndigheten brutit mot LOU, att den leverantör som ansöker om överprövningen har lidit eller kan komma att lida skada till följd av detta.
Kammarrätten konstaterade att B inte visat att de aktuella utvärderingskriterierna har fått någon inverkan på B:s placering i förhållande till upphandlingens vinnande leverantör. Kammarrätten fann därmed att B inte visat att det har lidit eller har kunnat komma att lida skada. Överklagandet skulle därför avslås.