Lön upphandlare

Här är nya lönestatistiken

LÖNER Nu är den färska lönestatistiken klar. Få reda på de aktuella medel- och medianlönerna för ditt yrke.

Nu finns färsk och uppdaterad lönestatistik som har samlats in under november 2018. Stort tack till alla som har fyllt i årets enkät. Som tidigare år kan du se hur lönen varierar beroende på faktorer som typ av arbetsgivare, utbildning, erfarenhet och var arbetsplatsen är placerad. Gå direkt till lönestatistiken.

I statistiken skiljer vi inte dem med titeln strategisk upphandlare från dem som bara titulerar sig upphandlare. Enligt vår uppfattning skiljer sig deras arbetsuppgifter i praktiken inte alltid åt. På vissa arbetsplatser finns inga strategiska upphandlare och på andra har alla den titeln. Vi tror att skillnaden bättre fångas in med antalet års erfarenhet som personen har.

Nytt för i år är att vi har tagit in uppgifter även för kategoriledare, som vi i statistiken har lagt ihop titeln upphandlingsledare. 

Vi särskiljer dem som gör annonserade upphandlingar från den grupp som endast gör direktupphandlingar och avrop från ramavtal. Vi har valt att kalla den sistnämnda kategorin för beställare. I vissa organisationer tituleras den gruppen inköpare.  Vi har undvikit den titeln eftersom ytterligare andra organisationer använder den titeln för personer som gör annonserade upphandlingar (det som vi här kallar upphandlare).

Titlar är komplicerat. Vi har försökt reda ut begreppen i den här artikeln

 

Om Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *