Mats Westin, Stockholms stad
Mats Westin, Stockholms stad, vann Anbudspriset 2016 för en upphandling av tekniska konsulter. Här flankerad av Jessica Bjurström, vd på Komm och jurymedlem.

Dags att fundera på årets vinnare

Maria Krantz

Maria Krantz vill slå fjolårets rekord. Foto: Ted Law.

ANBUDSPRISET 2018 Till våren kommer marknadens leverantörer återigen att prisa en lyhörd upphandlare eller avtalsförvaltare som lyssnat på marknaden. Föreningen bakom Anbudspriset välkomnar nu nomineringar.

Till våren, på Almegas upphandlingsdag, är det dags igen! Då kommer Anbudspriset att delas ut för fjärde gången. Det prestigefyllda priset går till en person som upphandlat eller förvaltat ett avtal med bästa resultat för den egna verksamheten och i samklang med marknadens leverantörer.

– Syftet med priset är att uppmärksamma goda initiativ och på så sätt medverka till bättre offentliga affärer, säger Maria Krantz, vd och ägare till Ted Law samt ordförande i föreningen Anbudspriset.

Initiativet till Anbudspriset togs av Maria Krantz när hon arbetade med anbud på språkföretaget Semantix. Nu har en fristående förening, som välkomnar nya medlemmar, bildats i syfte att dela ut det årliga priset.

Utöver Maria Krantz består styrelsen av Claudiu Deak (Academedia), Stefan Holm (Almega), Mats Johansson (Securitas), Carina Vibenius (Semantix), Nicole Lage-Vianna (Komm) och Johan Liberson (Manpower).

– I fjol fick vi in ett rekordstort antal nomineringar och jag hoppas att det i år kommer in än fler tips på duktiga personer som gjort smarta upphandlingar.

Är det arbetskolleger som nominerar varandra eller leverantörer som vill lyfta initiativ som de tycker är värda beröm?

– Både och, säger Maria Krantz som betonar att detta är anbudsgivarnas pris till upphandlaren.

Hon berättar att tjänsteupphandlingar hittills har tenderat att få mest uppmärksamhet. De tre pris som hittills delats ut har gått till Therése Westerlund (Regeringskansliet), Mats Westin (Stockholms stad) och Martin Kruse (Arbetsförmedlingen).

– Därför vill vi nu gärna veta mer om goda upphandlingar inom områden som exempelvis bygg.

Sista dag för nomineringar är den 18 december. När nomineringstiden löpt ut kommer en jury att gå igenom kandidaterna och välja ut tre upphandlingar. Om dem kommer du att kunna läsa mer här på Inköpsrådet i mars månad.

– Anbudsprisjuryn ska bestå av mellan tre och åtta personer. Föreningens styrelse välkomnar alla tips på möjliga jurymedlemmar så att bredden blir optimal!

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *