Almedalsveckan, landets största politiska mötesplats, inleds i helgen i Visby. Även om Stefan Löfven står över kommer de flesta av ministrarna i den sittande regeringen att finnas på plats, liksom mer än hälften av riksdagsledamöterna.
För upphandlingsintresserade finns det mycket att välja mellan. Drygt hundra av cirka 4 000 evenemang har bäring på upphandling. Upphandlingsmyndigheten står bakom tio av dessa seminarier.
Under måndagen presenteras exempelvis en genomgång av 24 offentliga IT-upphandlingar. Av materialet framgår att det i cirka 60 procent av dem ställs sociala krav på hur produkterna tas fram, men att få myndigheter sedan följer upp dessa krav.
För ganska precis ett år sedan lanserades regeringens nationella upphandlingsstrategi. På ett seminarium under onsdagen diskuteras den nationella strategin och hur den implementerats. Hur långt har offentliga Sverige kommit och vad finns kvar att göra?
Ett av de mer intressanta arrangemangen sparas fram till mot veckans slut. På torsdagen kan ansvariga för upphandlingsavdelningarna förvänta sig en del praktiska råd kring hur man gör för att behålla sina medarbetare.
Efterfrågan på upphandlare och inköpare är som bekant mycket stor. Särskilt sug är det efter mer seniora personer, och bristen ger återverkningar på hela den offentliga verksamheten.
Här diskuterar bland andra Upphandlingsmyndighetens generaldirektör Inger Ek varför det är viktigt att satsa resurser på inköp och hur man lockar de bästa talangerna. Rubriken skvallrar om kärnfrågan: arbeta integrerat och strategiskt med inköpsarbete eller förlora dina bästa medarbetare.
Konkurrensverket står bakom fem seminarier. Tillsammans med Institutet mot mutor uppmärksammas på onsdagen mutor och andra risker vid upphandling.
Upphandlingsmyndighetens seminarier webbsänds till nytta för den som inte har möjlighet att delta på plats.
Kommentatorerna ansvarar för sina egna kommentarer