Almedalen
Almedalsveckan inleds den 30 juni. Foto: Region Gotland.

Almedalsveckan rycker närmare

ALMEDALEN 2019 Även om statsministern uteblir är förhandsintresset för årets Almedalsvecka stort. I fjol bjöds det på hundratalet arrangemang med bäring på offentliga inköp och det kan bli lika många i år.

Region Gotland noterar gott förhandsintresse för Almedalsvecka i Visby som i år hålls mellan den 30 juni och 7 juli. Sett utifrån antal ansökningar till det officiella programmet och ansökningar för markupplåtelse bedöms läget vara lika bra som under de senaste åren.

Även om Stefan Löfven än en gång väljer att stå över Almedalen pågår förberedelserna som bäst inför Sveriges och Nordens största demokratiska mötesplats. Det blir istället finansminister Magdalena Andersson som talar från Almedalens scen på socialdemokraternas dag den 5 juli.

Fjolårets Almedalsvecka besöktes av runt 45 000 opinionsbildare, politiker, näringslivsprofiler och personer med hjärtefrågor. Besökarna kunde välja mellan inte färre än 4 311 evenemang. Mer än hundra av dessa hade bäring på upphandling.

Årets program är långt från klart. Just nu listas runt tusen arrangemang i det officiella programmet och fler tillkommer för varje dag.

Den 2 juli frågar sig exempelvis Konkurrensverket hur vi får bättre konkurrens i byggupphandlingar. Samma dag diskuteras hur kan offentliga inköp bidra till ökad sysselsättning i Upphandlingsmyndighetens regi.

Den 3 juli bjuder Sabo in till seminarium om industriellt byggande som en lösning på bostadsbrist och skenande byggkostnader. Telias seminarium på temat upphandling av digitala tjänster som ett mål att nå klimatmålen är den 4 juli. För att nu ta några axplock.

Tidningen Offentliga Affärer ger flera seminarier med upphandlingstema. Bland annat kommer priset Handslaget, som symboliserar den goda offentliga affären, att delas ut.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *