Petra Rantzow
Helsingborgs inköpschef går till Ecenea. Foto: Privat.

Hon leder Eceneas satsning i syd

Helsingborgs stads inköpschef Petra Rantzow startar i januari Ecenea Syd AB. Hon beskriver beslutet att sluta vid kommunen som tårfyllt, men ser också fram mot att få jobba mer med anbudsgivarperspektivet.

Efter att ha gjort något av raketkarriär i Helsingborgs stad slutar Petra Rantzow för att som delägare starta Ecenea Syd. Inköpsrådet undrar varför hon tar steget:

– Jag är en person som gärna utmanar mig själv. Och har en obotlig törst av att lära! Mina styrkor är att utveckla mer än att förvalta så jag kände att det var bra tajming att gå vidare.

Petra Rantzow började som upphandlare vid Helsingborgs stad hösten 2015. Sex månader senare blev hon upphandlingschef för att ett år senare utses till inköpschef.

– Jag är mycket tacksam för att ha fått möjligheten att lära mig stegvis. Är evinnerligt tacksam att Henrik Karlsson för det första anställde mig i staden, men också för att han har coachat mig framåt på ett föredömligt sätt.

Beslutet att lämna kommunen beskrivs som svårt. Petra Rantzow säger att hon trivs mycket bra med arbetsgivaren och uppdraget. Underbara kollegor och medarbetare är en krydda.

– Helsingborgs stad är bra på att jobba framåt och vågar att misslyckas. Det ger frihet och mod att satsa.

Trots att tårarna rullade under beslutsprocessen beskriver hon karriärsteget som rätt. Vilka erfarenheter tar du med dig till nya jobbet?

– Jag har utbildats i en av de bästa kommunerna i landet så jag känner mig toppad med kunskap. Min kombination av erfarenheter från både privat och offentlig sektor kommer till mer till sin rätt framöver.

Om Eceneas satsning på landets södra del berättar hon att etableringen blir i form av ett dotterbolag. Planen är att växa gradvis och i takt med marknaden.

– Det finns ett stort behov av duktiga konsulter och vi kommer att rekrytera omgående. Vi har redan idag ett par konsulter på plats i regionen.

Hemarbetsplats eller gemensamt kontor erbjuds för de anställda för tillfällen då de inte är på plats hos kunden. I nuläget kikar man på kontorshotell i Helsingborg och senare i Malmö, men man kommer att vara representerade över hela regionen.

– Jag lämnar en fin arbetsplats för att gå till en fin arbetsplats. Det känns otroligt förmånligt.

Kommer du att jobba både för leverantörer och för köpare i din nya roll?

– Definitivt ja! Det kommer vi att göra. Jag har lång erfarenhet från inköpschefsroller inom näringslivet, men det ska även bli roligt att jobba mer med anbudsgivarperspektivet. Både som konsult och som företagare.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

One thought on “Hon leder Eceneas satsning i syd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *