Anbudsöppningen efter upphandlingen av färskt kött blev en besvikelse. Ingen anbudsgivare ville förse tillagningsköken i Arvika och Eda kommuner med fem ton färskt kött.
Inköpsrådet.se frågar Hilde Månsson, inköpare vid Arvika kommun, om ointresset var oväntat?
– Ja, egentligen. Vi trodde faktiskt att vi skulle få in anbud, inte många kanske men i alla fall några, från lokala leverantörer och blev förvånade över att det inte var någon som hade skickat in.
Upphandlingen har lagts upp på bästa sätt. Utöver dialog- och informationsmöten inför upphandlingen har de samarbetande kommunerna lagt sig vinn om att attrahera små leverantörer:
– Vi har delat upp vår upphandling av livsmedel för att göra det möjligt för lokala leverantörer att i större utsträckning delta i upphandlingen, bekräftar Hilde Månsson.
I upphandlingen efterfrågades cirka 2,5 ton färs och resterande mängd i form av strimlat/tärnat kött samt några fransyskor. Kan det faktum att köttet skulle köras ut till 19 kök ha lagt sordin på leverantörsintresset?
– Det kan till viss del spela roll, absolut. 19 kök är ju många kök och det kräver en viss kapacitet för att kunna leverera.
Hur frågan om färskt kött nu ska lösas kommer kommunens inköpsenhet se vidare på.
– Upphandlingen av färskt kött har vi nu fått avbryta i väntan på hur vi ska göra. Vi kommer att jobba vidare med frågan och hoppas såklart att vi ska komma fram till en lösning, summerar Hilde Månsson.
Kommentatorerna ansvarar för sina egna kommentarer