Miljö- och hållbarhetscontroller till Gävle kommun

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun.
Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Inköp- och upphandlingsenheten är en del av Näringslivsavdelningen i Gävle kommun och ansvarar för att tillsammans med näringslivsenheten möta näringslivet för att sprida kunskap om kommunens inköps- och upphandlingsverksamhet. I enhetens uppdrag ingår bland annat att ansvara för att leda, driva och utveckla primärkommunens gemensamma inköpsprocess och nödvändiga systemstöd för kommunen. Vill du vara med och utveckla vår inköp- och upphandlingsprocess tillsammans med oss? Välkommen till en arbetsplats som har ett öppet klimat där vi lyfter varandras idéer och arbetar tvärfunktionellt. Tillsammans gör vi Gävle hållbart!

Arbetsuppgifter

Vill du göra skillnad och arbeta med avtalsuppföljning inom miljö och hållbarhet hos en av landets bästa miljökommuner? Välkommen till oss!

Som Miljö- och hållbarhetscontroller kommer du att få arbeta i en specialistroll med fokus på avtalsfrågor rörande miljö och hållbarhet. Tjänsten är en nyinrättad tjänst, där det finns stora möjligheter att påverka avtalsarbetet för hela kommunkoncernen. Inledningsvis kommer ditt fokusområde att vara livsmedel, transport/drivmedel och plast. Inriktningen kan ändras utifrån verksamheternas behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att vara ett stöd för kommunkoncernen gällande avtal som rör miljökrav. Du kommer att ha mycket kontakt med verksamheterna och hjälpa till i kravställning samt bistå med stöd i uppföljningsarbetet. Därför behöver du ha god branschkunskap och vara duktig på att anpassa ditt språk utifrån målgruppen. Vidare kommer du att få ha huvudansvar för vissa specifika avtal och genomföra uppföljningar av dessa. För att trivas i tjänsten behöver du vara strukturerad och tycka om att arbeta med både strategiska och operativa frågor rörande miljökrav. Du behöver även tycka om att arbeta i nära samverkan med andra samt ha god förmåga att bygga relationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom miljö eller hållbarhet alternativt annan relevant utbildning. Du har erfarenhet av avtalsuppföljning, revisions-/kvalitetskontrollarbete eller liknande. Du behöver även ha goda kunskaper i miljökrav samt B-körkort.

Det är meriterande om du har goda kunskaper i miljökrav gällande livsmedel, drivmedel/fordon eller plast. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av inköp inom offentlig sektor.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansök senast: 2022-04-17
Referensnummer: C77969

Kontaktperson
Kristina Viik
T.f. enhetschef
E-post: kristina.viik@gavle.se

Fackliga företrädare
Maud Gunnarsson. Vision, Telefon: 026-17 92 37

Anders Selander, Akavia, Telefon: 026-17 98 30

Sara Lasell, Akademikerförbundet SSR, Telefon: 026 – 178926