IT-upphandlare till Säkerhetspolisen

Ett mer uppkopplat samhälle skapar möjligheter, men det ökar även sårbarheterna. Säkerhetspolisens upphandlingsverksamhet växer och vi söker nu en upphandlare med inriktning inom IT. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Hoten på cyberarenan är föränderliga och komplexa och vi kan inte ta något för givet. De tekniska förmågorna är avgörande för att vi på Säkerhetspolisen ska kunna lösa vårt uppdrag. Vi arbetar ständigt för att förstärka och utveckla den tekniska verksamheten. Utmaningar vi ställs inför är ofta komplexa och kräver att vi samarbetar och lär av varandra. Genom att nyttja din och dina kollegors kompetens och dra fördel av teknikens möjligheter så skapar vi större handlingskraft i hela organisationen.

Som IT-upphandlare på Säkerhetspolisen kommer du att arbeta nära vår teknikavdelning men också ge råd och stöd generellt till hela myndigheten i upphandlingsfrågor. Du planerar och leder upphandlingsprocessen från inledande behovsanalys, genomför förhandlingar, till att slutligen upprätta avtal. Du hanterar också leverantörsstyrning under avtalsperioden.

I rollen ingår det att företräda Säkerhetspolisen när myndigheten samverkar med andra myndigheter i upphandlingsfrågor. Du är även delaktig i att genomföra interna utbildningsinsatser inom området.

Din placering är på huvudkontoret i Solna, men resor inom Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Svenskt medborgarskap
  • Akademisk alternativt annan relevant utbildning på eftergymnasial nivå
  • Minst tre års erfarenhet av upphandlingsarbete inom lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

  • Erfarenhet av upphandlingsarbete av varor och tjänster inom IT-området
  • Erfarenhet av upphandlingar inom försvars- och säkerhetsområdet (LUFS).
  • Erfarenhet av säkerhetsskyddsklassificerade upphandlingar
  • Erfarenhet av projektledningsarbete.

Det här är kollegan vi söker

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är van att ta egna initiativ och självständigt driva ditt arbete framåt. I din roll har du många kontakter inom och utanför myndigheten och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.
Som person är du noggrann, strukturerad och har förmåga att prioritera, även vid hög arbetsbelastning. Det är viktigt att du på ett bra sätt kan hantera den komplexitet det innebär att balansera olika perspektiv så som effektivitet, rättssäkerhet, kvalitet och sekretess.
Vi förutsätter att du har ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Anställningsvillkor och förmåner

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi premierar hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på din arbetstid och vi erbjuder både individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Det är din ålder som avgör hur många semesterdagar du har. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som innebär omkring 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 00. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansök via ”Sök jobbet-knappen” nedan

(Genom att klicka på knappen så dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan sker via vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se

Ansökan ska ha kommit in senast 2023-12-10.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Urval och intervjuer sker löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Ansök senast:
2023-12-10

Referensnummer:

2023-25029

Kontakt:
Rekryterande chef, tfn 010-568 81 00. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.