Fortifikationsverket söker inköpscontroller

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

 

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi söker inköpscontroller till Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Upphandlingsenheten är en modern inköps- och upphandlingsorganisation som aktivt deltar i övriga organisationens utveckling. Vi är inne i ett mycket intressant expansionsskede och har stora ambitioner inom inköps- och upphandlingsutveckling. Som inköpscontroller får du ett övergripande ansvar för inköpsplaneringsprocessen, uppföljning av nyckeltal och löpande ansvar för att analysera inköpsverksamheten. Som inköpscontrollern utvecklar du analysmetoder och signalsystem för mätning/uppföljning för att även driva på förbättringsarbetet och följa upp resultat.

Kvalifikationer
Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning, gärna inom ekonomi alternativt har du annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har arbetslivserfarenhet från inköps och upphandlingsorganisation och har några års erfarenhet av arbete med avtalsuppföljning. Du har kunskaper inom avtalsrätt och du har goda kunskaper i Excel samt god erfarenhet från framtagande av spendanalyser. Du har även mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och hög administrativ förmåga samt vana att använda administrativa IT-system. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med utbildning inom projektledning, juridik, statistiska metoder och leverantörsauditering. Erfarenhet av Tendsign eller annat upphandlingssystem ser vi även som en fördel. Det är även ett plus med erfarenheter från fastighetsbranschen eller om du har arbetat som inköpscontroller tidigare.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du trivs med att jobba med utveckling och är flexibel och nytänkande. Samarbetsförmåga och kommunikation är av stor vikt. Du strukturerad, noggrann, analytisk och driven. Du är en lagspelare med stark social förmåga och du är duktig på att skapa relationer. Du har gott sinne för siffror och är kunnig på att göra analyser och prognoser. Att vara kreativ kommer naturligt för dig.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar vid Fortifikationsverket innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Arvidsson, tfn 010- 44 44 676 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-11-01. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ansök senast: 1 november 2020