Entreprenadupphandlare till Fortifikationsverket

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi söker entreprenadupphandlare till Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vårt uppdrag växer och behöver nu utöka upphandlingsenheten med upphandlare inom entreprenad till Eskilstuna. Upphandlingsenheten är en modern inköps- och upphandlingsorganisation som aktivt deltar i övriga organisationens utveckling, vi befinner oss i ett intressant uppbyggnadsskede och har stora ambitioner inom inköps- ovh upphandlingsutveckling. Du kommer att ingå i ett team om 6 entreprenadupphandlare med olika bakgrund, utbildning och erfarenhet som arbetar med fokus på konstruktiv dialog och nyskapande lösningar.

Du får möjlighet att driva dina egna upphandlingsprocesser, från behovsanalys och diskussion med beställare till upprättande av avtal. Som upphandlare stödjer du övriga organisationen i upphandlingsfrågor, att upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag, genomföra upphandlingar, medverka vid förhandlingar och utforma kontraktshandlingar. Du arbetar nära våra projektledare och tekniskt ansvariga för att säkerställa att våra upphandlingar ger optimal affärsnytta. Du kommer även att följa upp att kostnads- och kvalitetsmål uppnås och att processen följer regelverket inom upphandling. Vidare kommer du att förvalta ingångna avtal samt arbeta med leverantörsutveckling och medverka i utvecklingsarbete och utbildningsinsatser inom verket.

Kvalifikationer
Du behöver ha minst tre års erfarenhet av inköp och upphandling inom entreprenadbranschen. Vi söker dig som har inköpsutbildning eller byggnadsteknisk utbildning alternativt har du erfarenhet av entreprenadupphandling genom arbetslivet som vi bedömer likvärdig. Du har även mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och hög administrativ förmåga samt vana att använda administrativa IT-system. Körkort klass B är ett krav

Meriterande kvalifikationer
Meriterande med högskoleutbildning eller YH-utbildning inom ekonomi, juridik eller inköp. Vidare meriterande är utbildning och erfarenhet inom avtals- och entreprenadrätt, kontraktsjuridik LOU, LUF, AF, AMA, AB 04, ABT 06 och ABK 09. Det är meriterande med en gedigen erfarenhet av entreprenadupphandling samt erfarenhet av arbete i försvarssektorn.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i rollen som entreprenadupphandlare krävs, utöver branschkunskaper och affärsmässiga färdigheter, att du är strukturerad, analytisk och drivande. Du har lätt för att skapa och underhålla relationer och agerar professionellt i din vardag. God argumentation är en förutsättning, likaså förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift. Att vara kreativ, handlingskraftig, flexibel och nytänkande kommer naturligt för dig.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar vid Fortifikationsverket innebär att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Arvidsson, tfn 010- 44 44 676 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-11-01. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ansök senast: 1 november 2020