Johanna Ljunggren
Johanna Ljunggren. Foto: Sebastian Streith.

Hett med återbrukade möbler

Intresset för att sluta ramavtal kring återbrukade möbler och annan inredning ökar. Kinnarps vann Malmö stads upphandling i våras och tar nu, utan konkurrens, hem även Jönköping.

Kinnarps tecknar avtal med Jönköpings kommun kring återbrukade möbler och inredning. Tidigare under året vann företaget motsvarande upphandling i Malmö stad.

Jönköpings upphandling innefattar köp av återbrukade möbler för flera av kommunens offentliga verksamheter med produkter inom så väl klassiska kontorsmöbler som loungemöbler. Avtalet gäller även tjänster såsom rekonditionering, möbeltapetsering och lackering.

Sara Berglund är verksamhetschef för Kinnarps Sverige Försäljning. Hon gläds över att kommunen vågar ta steget mot en mer hållbar inredningskonsumtion:

– Det är viktigt att kommunerna vågar ställa de här kraven och utmana oss möbelleverantörer för att vi ska skapa mer hållbara möbler och cirkulära flöden.

Fast konkurrensen i både Malmös och Jönköpings upphandlingar var rätt klen.

– Tyvärr är vi fortfarande den enda möbelleverantören som har förmågan att svara på denna sorts upphandling, men vi hoppas att fler följer i våra fotspår.

Kinnarps recept är att från start utveckla produkter som lämpar sig för återbruk. Redan idag är många av möblerna i sortimentet gjorda för cirkulära möbelflöden.

Företaget hjälper till med att exempelvis byta bordskivor på höj- och sänkbara skrivbord samt lacka och klä om möbler.

– När våra kunder köper inredning av bra kvalitet så tål de att återbrukas, det är viktigt att göra rätt val från början så att produkterna får ett långt liv, säger Johanna Ljunggren, hållbarhetschef vid Kinnarps.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *