Upphandlare till Västra Götalandsregionen

Västfastigheter bygg och förvaltning i Göteborg

Regionområde Västfastigheter bygg och förvaltning har kundansvar, är representant för fastighetsägaren i frågor som rör regionens fastighetsbestånd och försörjer regionens verksamheter med lokaler. Våra kunder finns främst inom hälso- och sjukvård, men även inom kultursektorn, folkhögskolor, naturbruksgymnasium samt resecentrum, buss- och tågdepåer inom hela Västra Götaland. 

Upphandlare till Enhet Regional styrning
Med en hög investeringsvolym i en bransch med snabb teknisk utveckling så ser vi nu fram emot att välkomna dig som vill bli vår nya upphandlare.

Din roll som upphandlare för Västfastigheter bygg och förvaltning innebär att du kommer att arbeta med fastighetsrelaterade upphandlingar inom entreprenad, konsult och drift på ett affärsmässigt juridiskt korrekt sätt enligt LOU. Du leder och genomför upphandlingar i enlighet med vår process för inköp. 

Ditt ansvar omfattar även att följa upp tecknade avtal under avtalstid, och du utvecklar och underhåller en god dialog med leverantörer. Du verkar som ett stöd till hela organisationen i upphandlings- och avtalsfrågor, och du följer branschens utveckling och marknad inom byggnads- och fastighetssektorn. För att säkerställa hög kvalitet i hela organisationen är det prioriterat att vara delaktig i utbildnings- och informationsinsatser till berörd personal i upphandlingsfrågor.

Genom uppföljningar och analyser i pågående och avslutade avtal utökar vi vårt kunnande och vidareutvecklar vårt arbetssätt. Du kommer vara delaktig i vår kontinuerliga utveckling av processer, rutiner och mallar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har;

  • Dokumenterad erfarenhet och kunskap inom LOU
  • god erfarenhet av att självständigt strukturera ditt arbete och att arbeta proaktivt
  • vana att följa upp och analysera resultat
  • vana av förhandlingar och god affärsmässighet
  • förmåga att utarbeta tydliga, kalkylerbara och transparenta upphandlingsdokument.

Vidare har du universitets-, högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område, eller flerårig relevant arbetslivserfarenhet och utbildning som vi bedömer likvärdig. 

Som person har du god förmåga att se helhetsperspektiv, du är självgående och har god samarbetsförmåga, samt har lätt att skapa och underhålla professionella relationer. 
Arbetet kan ofta vara komplext vilket kräver förmåga till god ordning och struktur. Tjänsten innebär många kontaktytor varav en god kommunikativ förmåga, både verbalt och skriftligt, är en förutsättning. 

Arbetslivserfarenhet inom konsult, drift- och entreprenadupphandlingar är önskvärt.

Rekryteringsprocessen
I denna rekryteringsprocess efterfrågar vi inte något personligt brev. Du kommer istället att få besvara ett antal frågor i samband med att du registrerar din ansökan. Vi ber dig därför att inte ladda upp något personligt brev. 

I rekryteringsprocessen använder vi oss utav personlighets- och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.

Varmt välkommen med din ansökan senast 21/1. 
Västfastigheter bygg och förvaltning har verksamhet i hela Västra Götaland med kontor i Vänersborg, Uddevalla, Göteborg, Borås och Skövde samt på samtliga av våra driftenheter. Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”Det goda livet”. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.


Sista ansökningsdag: 2024-01-21

Ort: Göteborg

Referensnummer: 2023/7428

Kontakt:
Peter Gustafsson, Områdeschef, 070-3025518

Facklig företrädare

Jonna Olsson, Vision, 072-2167133
Iowan Hedendahl, Sveriges Ingenjörer, 0722-056401