Upphandlingsbolagets poddare
Poddmakarna Cecilia Wannebo, Annelie Gärdmark och Cecilia Jonasson. Foto: Upphandlingsbolaget.

Jakten på den försvunna dialogen

Upphandlingsbolaget presenterar det tredje avsnittet i sin poddserie. Programmet fokuserar på dialog och de skillnader och likheter som där finns mellan offentlig sektor och privata näringslivet.

Det tredje programmet av Upphandlingsbolagets poddserie Röster om upphandling är klart för nedladdning. Temat denna gång är dialog.

– Vi utgår från den frustration många leverantörer känner över de fyrkantiga ramarna för dialogen med offentliga myndigheter gällande affärer, säger Annelie Gärdmark, kommunikationschef på Upphandlingsbolaget och initiativtagare till podden.

Hon utlovar bland annat en diskussion om likheter och olikheter. Christel Prinsén, inköpare på SKF och utsedd till Årets Förhandlare av SILF år 2014, samtalar med Peter Norling som är tillförordnad förvaltningsdirektör för Göteborgs stads färdtjänst.

– De båda tar upp skillnaderna mellan det privata näringslivet och offentlig sektor, berättar Annelie Gärdmark som noterar att skillnaderna inte är så stora som man kanske kan tro när det gäller dialogen med leverantörer.

I programmet Jakten på den försvunna dialogen kommer, precis som i tidigare avsnitt, en mängd olika personer till tals. Allt från leverantören som inte vill bli reducerad till en siffra på pappret till den offentliga inköparen som menar att sociala medier bör användas i mycket högre grad för att få till stånd en bättre dialog.

– Vi tittar också närmare på vilka möjligheter upphandlande myndigheter har att stärka dialogen, bland annat med hjälp av ny teknik.

Annelie berättar att sammanlagt sex poddavsnitt planeras. Hon gläds över ett fint gensvar:

– Hittills har nära 2 600 personer lyssnat på podden, vilket vi ser som mycket positivt.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *