Nu går det att möblera hela kontoret

Statens inköpscentrals samtliga ramavtal för möbler och inredning är klara för avrop. Det eftersläpande delområdet, arbetsplats och förvaring, tecknades häromdagen.

Kammarkollegiets ramavtalsupphandling av möbler och inredning är i hamn. Detta sedan avtal tecknats med 12 leverantörer inom delområdet arbetsplats och förvaring där kampen om köpen kommer att stå mellan Addentity, AJ produkter, Evert Lindelöf, EFG, Ergoff, Input interiör, Kinnarps, Martela, Rekomo, Senab, Thule möbler och Trece.

Möbel- och inredningsupphandlingen är uppdelad i inte färre än tolv delområden, från armaturer till utemöbler. Anledningen till uppdelningen är att Kammarkollegiet velat minska överprövningsrisken och dessutom bädda för förbättrad konkurrens samt större produktutbud genom att locka små, nischade, leverantörer.

Samtliga områden utom arbetsplats och förvaring har varit avropbara sedan mitten av september. Nu är även denna sista lucka täppt och det fram till den 6 januari 2022. Eller samma datum år 2024 om den tvååriga förlängningsoptionen utnyttjas.

Till arbetsplats och förvaring räknas exempelvis kontorsarbetsbord, förvaringsmöbler samt skärmar och ljudabsorbenter. Däremot ingår inte kontorsstolar – som utgör ett eget delområde.

Det är heller inte möjligt att avropa exempelvis barnmöbler, möbler för hemmiljö och hörsalsmöbler. Specialsnickerier och arkitekttjänster ingår inte heller.

Avrop som understiger en halv miljon kronor sker via särskild fördelningsnyckel. Vid större beställningar är det förnyad konkurrensutsättning som gäller.

Hela ramavtalsområdet möbler och inredning väntas omsätta runt 700 miljoner kronor per år.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *