Procuratorbutik
Öppna butiker trots lagerflytt. Foto: Procurator.

Lagerflytt skapar ramavtalsoreda

Flera inköpscentraler varnar för rejält förlängda leveranstider från Procurator. Det är företagets lagerflytt som ställer till problem i försörjningen av bland annat hygien- och städprodukter.

Procurator har ramavtal med en rad offentliga aktörer för leveranser av bland annat hygien- och städprodukter samt papper. Företagets lagerflytt, där inte färre än 14 000 artiklar får ett nytt hem, förorsakar nu kraftiga förseningar.

Enligt företagets senaste statusrapport till Statskontorets inköpscentral är ledtiderna förlängda. Detta innebär längre väntan på beställda varor.

Insatserna med extra insatt personal och fler arbetspass har dock gett resultat. Plockhastigheten har ökat och enligt prognosen ska man vara ikapp med leveranserna under vecka nio.

Procurator är leverantör på SKL Kommentus Inköpscentrals ramavtal Hygienartiklar och städmaterial 2018. Även SKI varnar för att lagerflytten lett till att leveranstider som är mycket längre än normalt. Vissa ordrar kommer just nu som fler kollin istället för ett.

Inköp & upphandling vid Göteborgs stad annonserade nyligen tillfälligt beställningsstopp för kemtekniska produkter från Procurator. Så länge företaget inte kan leverera enligt villkoren hänvisas till övriga leverantörer på ramavtalet.

Från Procurators sida flaggas också för att den pågående spridningen av Coronaviruset kan komma att ställa till det ytterligare. Skyddskläder, ansiktsmasker och handskar tillverkas till stor del i Kina. I vissa regioner har myndigheterna beslutat att det inhemska behovet måste prioriteras.

Utöver e-handel har Procurator 22 butiker. De håller öppet som vanligt.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *