Gunnar Larsson
Kammarkollegiet får Gunnar Larsson som ny generaldirektör till våren. Foto: Øyvind Lund.

Kammarkollegiet får ny generaldirektör

Gunnar Larsson tar steget från Konsumentverket för att bli ny generaldirektör för Kammarkollegiet. Därmed blir han högste chef för Statens inköpscentral.

Regeringen har utnämnt Gunnar Larsson, som för närvarande är generaldirektör för Konsumentverket, till generaldirektör och chef för Kammarkollegiet där Statens inköpscentral ingår som en viktig del.

– Jag är glad att Gunnar Larsson, som har tidigare erfarenhet som generaldirektör, tackat ja till uppdraget som generaldirektör och chef för Kammarkollegiet, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Utöver 1 200 statliga ramavtal med cirka 700 leverantörer inom ett 60-tal produktområden tillhandahåller Kammarkollegiet också annan service inom det statliga området. Hit hör resegaranti, kapitalförvaltning, försäkring och riskhantering.

– Gunnar Larsson är en lämplig generaldirektör för Kammarkollegiet med sin gedigna erfarenhet från den offentliga förvaltningen, fortsätter Ardalan Shekarabi.

Kammarkollegiets nye generaldirektör efter tillförordnade Ylva Grahn Agering är jurist och har tidigare haft olika chefsbefattningar inom domstolsvärlden samt på Kammarkollegiet. Han tillträder sin tjänst den 1 april 2016.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *