Iqbal Musaji
Iqbal Musaji är en glad fjolårsvinnare. Foto: Bo Nordlin.

Lätta på ditt hjärta om årets inköpare

SOI har så gott som varje år sedan 1995 prisat årets inköpare. I Luleå i april är det återigen dags att dela ut utmärkelsen – och nu behöver styrelsen din hjälp med tips.

Nu är den tiden på året igen… När det är både dags och dessutom tillåtet att skvallra på sina upphandlarkolleger. Det handlar om utmärkelsen Årets inköpare, ett pris som Sveriges Offentliga Inköpare började dela ut redan år 1995.

Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand SOI-medlemmar, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen.

Även om SOI-styrelsen har ett stort samlat nätverk och många känselspröt ute i inköpssverige välkomnas all hjälp. Fram till den 14 februari är det möjligt att nominera pristagare.

– En bra nominering är lagom lång, saklig och konkret skriven. Det är också bra att tipsa om källor där man kan läsa på om den nominerades arbete, säger Martin Kruse, vice ordförande i Sveriges Offentliga Inköpare.

Utmärkelsen, som ger pristagaren ett stipendium på 10 000 kronor plus äran, delas ut under SOI:s årskonferens i Luleå. Fram till dess arbetar styrelsen med att hämta in förslag och väga dem mot varandra:

– Förslagen diskuteras i styrelsen och varje ledamot har då också läst på om det som nomineringen åberopar via nyhetsrapportering och genom sina nätverk. Styrelsen röstar sedan om de olika alternativen.

Martin Kruse berättar att man brukar få in upp till ett dussintal tips om bra pristagare. Han hoppas på än fler namn i år. Nomineringen stänger 14 februari.

I fjol kammade Iqbal Musaji från Borås hem priset. År 2018 hamnade det i Eskilstuna tack vare Mirja Saarväli.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *