Kloka krav ger resultat

Staffan Melin

Kloka krav ger resultat enligt Staffan Melin. Foto: Require.

Även om ordet ”krav” kanske inte låter så kul är det inte desto mindre viktigt. Staffan Melin hoppas att kunna bjuda både offentliga inköpare och företagare på insikter om nya sätt att ställa krav.

Kravdagen arrangeras den 10 mars i Stockholm. Målet med dagen är att ge insikt om nya sätt att ställa krav. Fast ordet krav… Det låter inte så jättekul?

– Det har du kanske rätt i, och därför är Kravdagen viktig, säger Staffan Melin på organiserande Require. Vi vill visa att krav handlar om innovation, kreativitet och fantastiska resultat.

Han poängterar vikten av att hänga med i ett tempo som skruvas upp för varje dag som går. Produkter är gamla och tråkiga innan de ens nått marknaden:

– Det var länge sen krav handlade om att skriva specifikationer som såg ut mer eller mindre som Nationalencyklopedins inbundna verk.

Bland talarna märks två författare med inriktning på förändring, Suzanne Robertson och Fredrik Härén. Joy Beatty från Seilevel, amerikanskt konsultföretag inom Business Analysis, är ett annat affischnamn.

Ni har bokat in fler utländska talare jämfört med tidigare år. Håller de svenska inte måttet?

– Det finns många bra talare i Sverige, men för att verkligen få det där allra senaste har vi valt att ta in dem som just nu hjälper till att bryta ny mark.

Även om det i både Storbritannien och USA är mer populärt att jobba som Business Analyst, som rollen heter på engelska, växer denna yrkesgrupp också här. Staffan Melin säger att det nu finns svenska yrkesutbildningar för kravanalytiker samtidigt som nya nätverk startas.

– Vår ambition är att skapa en samlingsplats för alla oss som tycker att kravhantering är bland det bästa som finns.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *