Örjans vall
Inget hybridgräs, just nu. Foto: Michael Erhardsson, Mostphotos.

Inget gräs på planen efter anbudstorka

Det blir ingen hybridgräsplan på Örjans vall i Halmstad. Anbudstorka råder och det enda budet i upphandlingen var alltför dyrt.

Kommunfullmäktige i Halmstad har beslutat att bygga om A-planen på Örjans vall till en hybridgräsplan. En blandning av konstgjort och naturligt gräs ger bättre spelyta och håller för fler fotbollstimmar än befintlig gräsplan.

Byggstart var planerad till senhösten med målet att det nya hybridgräset skulle vara spelbart till våren, första veckan i april närmare bestämt. I och med att kommunen har beslutat att avbryta upphandlingen kommer den tidplanen inte att hålla.

– Anledningen till vårt beslut är att det enda anbud som vi har fått in överskrider budgeten med drygt fyra miljoner kronor, säger Anders Thorén, förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen vid Halmstads kommun.

Kostnaden för ombyggnationen hade totalt beräknats till cirka sju miljoner kronor. Med övriga kostnader inom projektet hamnar totalsumman cirka fem miljoner kronor över budget.

– Det är tråkigt att hybridgräsplanen inte kan vara på plats enligt tidplan, men vi måste hålla oss till de ekonomiska ramar vi har.

Medan upphandlingen utvärderas blir det till att sparka boll på befintligt underlag. Därefter tas beslut om hur och när en ny upphandling kan göras.

Enligt Magnus Rasmusson, strategisk anläggningsutvecklare på teknik- och fritidsförvaltningen, är svårt att få in anbud just nu. Anledningen är kopplad till en stark konjunktur.

– Med hjälp av utvärderingen kommer vi förhoppningsvis att få in synpunkter på underlaget till upphandlingen. Vi kanske behöver ändra något i kravspecifikationen, säger han.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *