Mats Westin, Stockholms stad
Mats Westin, Stockholms stad, vann Anbudspriset 2016 för en upphandling av tekniska konsulter. Här flankerad av Jessica Bjurström, vd på Komm och jurymedlem.

Nominera Sveriges bästa upphandlare

Nu kan du nominera till Anbudspriset som för tredje året i rad ska utse årets upphandlare eller avtalsförvaltare.

För tredje året i rad delas Anbudspriset ut. Priset går till den upphandlare eller avtalsförvaltare som har upphandlat eller förvaltat ett avtal med bästa resultat för den egna verksamheten i samklang med marknadens leverantörer.  Pristagaren ska genom god dialog med branschens aktörer ställt väl avvägda och uppföljningsbara krav i upphandlingen alternativt följt upp avtal med dialog på ett konstruktivt och föredömligt sätt.

Vem som helst kan nominera till priset, men speciellt leverantörer uppmanas att lyfta de upphandlare eller avtalsförvaltare som har utmärkt sig. Sista dag att nominera är den 28 februari och sker via denna länk. Priset kommer att delas ut på Almegas upphandlingsdags den 30 mars.

Bakom priset står leverantörer som bland annat Semantix, Manpower Group, Securitas och Academedia samt branschorganisationer som Almega och Komm. Det är leverantörer och branschorganisationer som sitter i juryn för priset.

2016 års pristagare är Mats Westin från exploateringskontoret i Stockholms stad. Han fick priset för sin upphandling av tekniska konsulter.

Anbudspriset 2015 gick till Therése Westerlund för Regeringskansliets ramavtalsupphandling av översättningstjänster. I upphandlingen har översättningsbranschens största utmaning, prispress, uppmärksammats. Utvärderingen skedde endast på kvalitet. I den upphandlingen har ett väl avvägt pris satts och kombineras med ett effektivt uppföljningsverktyg.

Bo Nordlin

Om Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *