Anbudspriset
Hamnar årets pris hos Martin, Linda eller Lisa? Foto: Anbudspriset.

Anbudspriset: här är kandidaterna

Slutkandidaterna till Anbudspriset 2017 är nominerade. Kampen om priset står mellan Martin Kruse, Linda Bjarle och Lisa Borgh.


På Almegas upphandlingsdag kommer Anbudspriset att delas ut för tredje gången. Priset går till den upphandlare eller avtalsförvaltare som bedöms ha upphandlat eller förvaltat ett avtal med bästa resultat för den egna verksamheten och i samklang med marknadens leverantörer.

Slutkandidaterna till årets pris är Martin Kruse (Arbetsförmedlingen), Linda Bjarle (Helsingborgs stad) och Lisa Borgh (Stockholms läns landsting).

– Det har varit ett mycket kvalificerat startfält i år, där vi efter en del möda sållade ut de tre som utmärkt sig allra mest, säger Maria Krantz, ordförande i juryn och representant för Semantix.

Martin Kruse nomineras för upphandlingen av en stöd- och matchningstjänst där Arbetsförmedlingen utvecklat ett system för rating av leverantörer. Ratingsystemet hjälper deltagarna att välja och kommer längre fram också att kunna ligga till grund för att avveckla leverantörer som inte levererar tillräckligt goda resultat.

Linda Bjarle uppmärksammas för att tillsammans med verksamheterna inom Helsingborgs stad följt upp, priskontrollerat och kvalitetsutvecklat kommunens mat. Hon har arbetat nära leverantörerna genom regelbunden dialog och därför ställt rätt krav.

I sitt arbete med att upphandla instrument och sjukvårdsartiklar arbetar Lisa Borgh aktivt med olika former av dialog för att tillsammans med leverantörsmarknaden. Hon arbetar mycket med skriftlig kommunikation, men även med möten både enskilt och i grupp med leverantörer.

Bakom Anbudspriset, som instiftats av Semantix, står leverantörer som bland annat Manpower Group, Securitas, Astar, Academedia och NTM samt branschorganisationer som Almega och Komm. Inköpsrådet är mediepartner.

Claudiu Deak, anbudschef på Academedia, tycker att det är viktigt att lyfta fram goda exempel på framgångsrika upphandlingsprocesser:

– Offentlig upphandling handlar om att få ut mest kvalitet ur varje investerad skattekrona. Vi är övertygade om att god kommunikation bidrar till att rätt krav ställs på produkter och tjänster.

Priset delas ut på Almegas Upphandlingsdag den 30 mars.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *