Regeringskansliet letar nyckelspelare

Nyckelperson inom upphandlingssfären sökes. Regeringskansliet utlyser chefstjänsten för den ”nygamla” enheten för offentlig upphandling.

Easyfairs period 1

Upphandlingspropositionen, sommarens sannolikt viktigaste läsning för alla som sysslar med upphandling, hör till regeringens mest omfattande lagstiftningsarbeten under mandatperioden. Rent praktiskt har arbetet med propositionen utförts vid enheten för upphandlingsrätt med Jenny Jensen som tillförordnad chef.

Organisationsmässigt är denna enhet en av fem på avdelningen för offentlig förvaltning vid regeringskansliet. Nu söks en ny chef till enheten – som nu dessutom bytt namn till enheten för offentlig upphandling:

– Namnbytet har skett för att tydligare återspegla verksamhetens innehåll, bekräftar Bob Pernodd, chef för avdelningen för offentlig förvaltning.

– Det är således inte någon ny enhet eller ny personal.

Vid rekryteringen söks en person som vill utveckla den statliga upphandlingen i nära samarbete med chefer, medarbetare och finansdepartementets politiska ledning. I arbetsuppgifterna ingår frågor som rör utveckling av både politiken och lagstiftningen inom upphandlings- och spelområdet.

– Enheten ansvarar också för myndighetsstyrningen av Upphandlingsmyndigheten och Lotteriinspektionen.

Utöver relevant akademisk examen önskas erfarenhet av arbete inom regeringskansliet. Goda juridiska kunskaper och kunskap om EU-rätt krävs. Befattningen är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat förordnande som enhetschef.


Praxisdagen

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *