Oscar Sjöstedt

90 miljoner kronor extra till Upphandlingsmyndigheten

Regeringen ger 84,7 miljoner i anslag till Upphandlingsmyndigheten för 2017. I sina alternativa budgetar drämmer ett av partierna till med ytterligare 90 miljoner konor till myndigheten fördelat på fyra år.

Kommentus metodhandboken

I sin budgetproposition anslår regeringen med stöd av Vänsterpartiet 84,7 till Upphandlingsmyndigheten för 2017. Det är en ökning med 1,8 miljoner eller 2,2 procent.

De fyra allianspartierna har lagt fram egna budgetar. Centern vill minska anslaget till Upphandlingsmyndigheten med 6.6 miljoner kronor för nästa år. Centern vill ta bort det extra anslag för att genomföra tidig dialog, som myndigheten fick i budgeten för 2016. Under de kommande åren (2018-2020) vill Centern minska anslaget med drygt sju miljoner kronor per år.

Även Kristdemokraterna vill minska anslagen, med en miljon kronor per år för 2017 och 2018, samt totalt fyra miljoner de kommande två år.

Det är en extra satsning som enbart ska gå till utbildning för att stärka kunskapen kring upphandling

Liberalerna och Moderaterna vill se samma nivå på anslagen till myndigheten som regeringen.

Sverigedemokraterna vill drastiskt öka anslaget till Upphandlingsmyndighet. För 2017 vill partiet ge 15 miljoner kronor mer till myndigheten. För de tre följande föreslår Sverigedemokraterna 25 miljoner kronor extra per år.

– Det är en extra satsning som enbart ska gå till utbildning för att stärka kunskapen kring upphandling, säger Oscar Sjöstedt, talesperson i upphandlingsfrågor för Sverigedemokraterna.

Kommentus metodhandboken
Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.

Bo Nordlin

Om Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *