Rikard Muth
Rikard Muth är tidigt ute. Foto: Hässleholms kommun.

Nästa års upphandlingar redan klara

Hässleholms kommun arbetar hårt för att locka lokala företag att lämna anbud. Redan nu presenteras listan över nästa års upphandlingar.


En lista över de upphandlingar som planeras nästa år. Plus möjlighet att prata med ansvariga upphandlare, rådfråga Upphandlingsmyndigheten och gå en kortkurs i anbudslämning. Det fick de företagare som hörsammade Hässleholm kommuns inbjudan till upphandlingsträff med sig hem.

– Vi vill självklart använda skattepengarna så väl som möjligt, vilket är grunden i offentlig upphandling, säger upphandlingschefen Rikard Muth.

Kommunens näringslivssamordnare Roger Höjendal fyller i:

– Kan vi samtidigt få ännu fler lokala företag att upptäcka möjligheterna med göra offentliga affärer så är det en fullträff.

Bland de upphandlingar som under 2017 ska genomföras i Hässleholm finns allt från symaskiner och profilartiklar till konsulttjänster, livsmedel, IT och byggentreprenader. Listan inkluderar även affärer som går in under direktupphandlingsgränsen.

Listan innehåller de upphandlingar som idag är kända och beslutade. Fler upphandlingar väntas komma till framöver och de publiceras på portalen Kommers Elite.

– En riktigt lyckad eftermiddag som gav många intryck, summerar Rikard Muth som beskriver positiv respons från företagen.

I fjol köpte Hässleholms kommun varor och tjänster för 848 miljoner kronor. Med ett särskilt recept, 80/20, gjordes den stora livsmedelsupphandlingen attraktiv även för mindre leverantörer.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *