Fredrik Tamm
Fredrik Tamm stöttar Mercells kunder. Foto: Doublecheck.

Mercell och Doublecheck samarbetar

Mercell vässar sin bevakningstjänst. Samarbete med Doublecheck förbättrar stödet till anbudsgivare i form av konsulthjälp, utbildning och affärsinformation.


Mercell har genom åren lockat leverantörer som inte enbart är intresserade av svenska upphandlingar. Med hjälp av företagets nordiska bevakningstjänst är det möjligt att identifiera affärschanser även i Norge, Danmark, Finland samt Baltikum, liksom i övriga Europa.

Genom att börja samarbeta med Doublecheck vidgar Mercell nu sitt erbjudande. Utöver komplett upphandlingsbevakning erbjuds ökat stöd vid anbudsgivning, utbildning samt affärsinformation för bättre beslutsunderlag.

Lars Rosencrantz, vd för Mercell, pekar bland annat på nyttan av Doublechecks databas över samtliga offentliga affärsvärden för de senaste fem åren:

– De visar vilken offentlig myndighet som köpt, från vilken leverantör de köpt och för hur mycket. Denna affärsinformation används som grund för marknadsrapporter, konkurrentanalyser och avtalsuppföljning.

För att skapa bättre beslutsunderlag om en leverantör ska delta i en upphandling eller inte kommer Mercells kunder, direkt i sin bevakningstjänst, att kunna kontrollera utfallet på gjorda affärer för de leverantörer som deltog förra gången den aktuella upphandlingen genomfördes.

– Exakt vilka nyckeltal som kommer göras tillgängliga direkt i Mercells gränssnitt är inte spikat, utan vi kommer att utveckla tjänsten tillsammans med kunderna, säger Fredrik Tamm, grundare av Doublecheck.

Doublecheck breddar även den utbildning som erbjuds inom Mercell Academy.

– Mercells kunder kommer dessutom att kunna ta råd av våra konsulter och få stöd i anbudsarbetet via oss och vår partner Tenders, fortsätter Fredrik Tamm.

På frågan om vad man väntar sig samarbetet i termer av exempelvis antal kunder svarar Fredrik Tamm att man inte räknar i ekonomiska nyckeltal.

– Vi ser att detta är ett viktigt steg i att skapa en bättre fungerande offentlig marknad.

Mercell tillhandahåller samtliga direktivstyrda upphandlingar från den offentliga sektorn från alla branscher i hela Europa. Även tilldelningsbeslut och uppgifter om utgående ramavtal kan bevakas.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *