Ikeakund
I köptagen. Foto: Inter Ikea Systems BV.

Ikea nafsar efter offentliga möbelköp

Av de inköp som offentliganställda gör vid sidan av ramavtal står Ikea sannolikt för en stor del. Nu blir det ändring på den saken sedan möbeljätten tecknat ramavtal.


Slut på spontanköpen utanför ramavtal på Ikea. Närmare tusen myndigheter, kommuner och landsting får fritt fram att framöver att göra inköp i möbeljättens varuhus. Detta sedan ramavtal tecknats med SKL Kommentus Inköpscentral (SKI) inom kategorierna hemlika miljöer och utemöbler.

Miki Tabakovic, säljchef vid Ikea Business i Sverige, säger att privata företag under många år kunnat handla på Ikea för att inreda för en mer hemtrevlig miljö på arbetsplatsen:

– Det har funnits en stark efterfrågan att göra Ikea tillgängligt även för arbetsplatser inom den offentliga sektorn och därför är det väldigt roligt att vi nu kan erbjuda stora delar av sortimentet till landets offentliga verksamheter.

Av Ikeas totala sortiment på drygt 10 000 produkter ingår närmare 8 000 produkter i avtalet.

– Vi uppskattar särskilt att SKL i sin upphandling haft starkt fokus på hållbarhet, både utifrån ett miljömässigt och socialt perspektiv.

Ramavtalet Möbler 2017 löper över fyra år och väntas omsätta runt 1,4 miljarder kronor årligen. Detta är första gången som Ikea är med i en SKI-upphandling, vilket inte gäller för exempelvis Input interiör, Senab och Kinnarps som också blivit ramavtalsleverantörer.

– Vi är glada och stolta över att få fortsatt förtroende att vara SKL Kommentus helhetsleverantör av hållbart producerad inredning, säger Robert Petersson, CEO vid Kinnarps.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *