Dan Sjöblom
Dan Sjöblom lämnar Konkurrensverket. Foto: Håkan Flank.

Dan Sjöblom överger Konkurrensverket

UPPDATERAD Dan Sjöblom lämnar Konkurrensverket i början av nästa år. Han utnämndes idag till generaldirektör för Post- och telestyrelsen.


Idag presenterade bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson den nye gerneraldirektören för Post- och telestyrelsen, PTS. Det blir ett i upphandlarkretsar lika välkänt som respekterat namn: Dan Sjöblom.

Dan Sjöblom har varit generaldirektör för Konkurrensverket sedan år 2009. I slutet av 2014 förlängdes hans förordnande att gälla i ytterligare tre år, till den 15 mars 2018.

För Inköpsrådet berättar Dan Sjöblom om åtta spännande och utvecklande år på Konkurrensverket:

– Jag har sett många talangfulla medarbetare växa och utvecklas. Organisationen är starkare och vi har haft framgång i mängder av viktiga frågor inom såväl upphandlings- som konkurrensområdet.

Närmast innan rekryteringen till Konkurrensverket var Dan Sjöblom enhetschef på Europeiska kommissionens generaldirektorat för konkurrensfrågor.

Dan Sjöblom tillträder det nya jobbet, förordnandet är på sex år, den 1 februari 2017. Han säger att det var dags att gå vidare.

– Det är bra både för mig och för Konkurrensverket med ombyte efter åtta år. Och ett lika inspirerande jobb som generaldirektör för PTS finns inte att söka särskilt ofta.

Vad ser du fram mot mest?

– Myndighetens centrala roll i att låta hela samhället få ut mesta möjliga mervärde av den pågående digitaliseringen känns oerhört stimulerande.

Post- och telestyrelsens generaldirektör Göran Marby begärde tidigare i år entledigande från sin tjänst för att tillträda som ny vd för den ideella internetorganisationen Icann.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *