Anbudspriset 2015
Vems namn hamnar på årets pris? Foto: Anbudspriset.

Anbudsgivare utser bästa upphandlaren

Leverantörer uppskattar rak och tydlig kommunikation. Vilken upphandlare som är bäst i landet på dialog och samtal kommer att avslöjas i april.

Leverantörer och företagarorganisationer är överens om att upphandlingsförfarandet kan utvecklas genom bra kommunikation. Dialog hjälper till att ställa rätt krav på produkter och tjänster, vilket ger bättre fungerande avtal.

Med Anbudspriset vill företag och organisationer som Almega, Astar, Bring Citymail och Semantix uppmärksamma en upphandlare eller avtalsförvaltare som varit särskilt duktig på dialog.

Stefan Holm, upphandlingsexpert på Almega, menar att dialogen mellan företag och myndigheter blir allt viktigare i offentlig upphandling:

– Det är nödvändigt för att kunna göra de bästa upphandlingarna och väl fungerande avtal. Anbudspriset handlar om just detta, att premiera några av landets bästa upphandlare.

Priset delas ut vid Almegas upphandlingsdag den 15 april 2016. Nomineringen är öppen fram till den 15 mars.

Anbudspriset 2015 gick till Therése Westerlund för Regeringskansliets ramavtalsupphandling av översättningstjänster. I upphandlingen har översättningsbranschens största utmaning, prispress, uppmärksammats. Utvärderingen skedde endast på kvalitet. Ett väl avvägt pris har satts och kombineras med ett effektivt uppföljningsverktyg.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *